Reiseartikler

Hjem/Info/Reiseartikler

Loch Ness

Artikkelen er skrevet av Simen bø

Loch Ness

Loch Ness, den største innsjøen i Skottland (i vannmengde), ligger i den nordvestlige delen av landet. Omgitt av mysterier og spekuleringer, er innsjøen verdenskjent for sjømonsteret ”Nessie”.

Generell info:

Lengde: 37 kilometer.

Dybde (på det dypeste): 230 meter.

Nessie

Nessie, det verdenskjente sjømonsteret, har vært brakt opp i media og gitt millionvis av turister til Skottland siden starten av 1900-tallet. Historien kommer originalt fra en prest som kom til Skottlandet 532 år før vår tidsregning for å omgjøre folkeslaget som var der til kristne. Følget til presten, som het Sankt Columbia, gikk langs innsjøen, og kom til en by hvor de holdt på å begrave en mann. Mennene som begravde han forklarte at de hadde vært ute og svømt, da han hadde blitt angrepet av et ”sjømonster” og dratt under vannet. De hadde prøve å redde ham med en båt, men klarte bare å få opp liket. Da Sankt Columbia hørte dette, ba han en mann i følget sitt, Luigne moccu Min om å svømme over innsjøen. Monsteret kom etter han, men da lagde Columbia korsets tegn og sa: ”Gå ikke lenger. Rør ikke mannen. Gå tilbake nå”. Monsteret stoppet som om det hadde blitt dratt tilbake med tau, og forsvant i dypet. I dag tror de fleste som tror på monsteret at det ble vekket da det ble laget en vei rundt Loch Ness i 1933.

 Et bilde at det såkalte sjømonsteret

2010-10-07T17:55:50+02:007. oktober 2010|Reiseartikler|

Aberdeen

Artikkelen er skrevet av Simen Bø

Aberdeen

Aberdeen er en by som ligger nordøst i Skottland. Blant annet kjent for statuene rundt om i byen, er det en veldig fin by.

Generell info om Aberdeen:

Innbyggertall: 210.400

Motto: Bon Acord

Populære statuer: William Wallace, General Charles Gordon og Kong Edward den sjuende.

William Wallace

William Wallace var en skotsk ridder og grunneier som levde på slutten av 1200-tallet og starten av 1300-tallet. Wallace er mest kjent for å være en av lederne i krigen om skotsk uavhengighet. Engelskmennene ville ta over Skottland og ha en monark til alle de fire landene som i dag er medlem av Storbritannia. Etter slaget om Falkirk, forlot Wallace stillingen sin som Beskytter av Skottland og dro for å be om assistanse fra franskmennene. I 1303 returnerte Wallace til Skottland, og fortsatte å kjempe for det skotske folk. I 1305 ble han forrådet av en av hans egne menn, og ble brakt til England for å bli hengt.

 Statue av William Wallace

General Charles Gordon

General Charles Gordon, også kjent som ”Den kinesiske Gordon”, var en britisk general og administrator. Han er husket for felttogene sine til Kina og Nord-Afrika. Født i 1833, vokste han opp med en far som var i militæret. Grunnen til at han er kalt ”Den kinesiske Gordon”, er fordi han var så lenge i Kina i løpet av felttogene sine.

general-charles-gordon-aberdeen 
Bilde av General Charles Gordon

Kong Edward den sjuende

Edward var kongen av Storbritannia og keiseren av India fra 1901 til 1910. Han var den første britiske monarken i Saxe-Coburg og Gotha huset, som senere ble forandret til Windsor av hans sønn. Han er kjent for å ha skapt fred mellom Storbritannia og noen av de andre landene i Europa, blant annet Frankrike, og for dette ble han kalt ”Peacemaker”.
kong-edward-den-sjuende-aberdeen

2010-10-07T17:51:55+02:007. oktober 2010|Reiseartikler|

På tur fra Heggedal

På disse sidene vil du etterhvert finne artikler som er skrevet av Heggedøler som har vært utenfor Heggedal. Det kan jo være litt spennende å høre hva de andre gjør og opplever!

2010-08-06T13:20:19+02:006. august 2010|Reiseartikler|
Go to Top