Lørdag 23. september kl. 1100 åpner ordfører Lene Conradi rundturen Underlandsåsen.

Fremmøte: Heggedal stasjon.

Turen over Underlandsåsen er den 14. rundturen Asker turlag/DNT O&O åpner som en del av partnerskapsavtalen med Asker kommune for å fremme folkehelse.

Fra utgangspunktet ved Heggedal stasjon følger man blåmerkingen opp kleiva i Gamle Heggedalsvei. Fra toppen av kleiva følger rundturen kanten av Underlandsåsen med flott utsikt mot Heggedal og Rødsåsen, opp over et område med praktfulle svaberg, videre sydvestover og opp den øverste delen av Rugdedalen. Her kommer rundturen inn på den blåmerkede stien mellom Lier og Heggedal. På vei tilbake til utgangspunktet, på toppen av Trongkleiv, gjør turen en avstikker til Bekkestua. Bekkestua er rehabilitert av historielaget – og holder åpent for enkel servering og en orientering. Rundturen går videre mot Heggedal gjennom Trongkleiv og over områder med granitt i dagen.

Lengden på rundturen over Underlandsåsen er ca. 3,5 km.