Nærmiljøsentralen skaper mer liv i Fabrikken

Fotoutstilling i fabrikken i Heggedal, åpner fredag 1. februar klokken 1800. Ni kunstfotografer har tolket sitt indre landskap og sanset seg frem til fotoutstillingen IndreRom. Utstillingen ble før jul vist på Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA) i Oslo. 1. februar kan du se bildene i fabrikken i Heggedal.- Det har vært en spennende utfordring for oss alle ni å visualisere det IndreRom, sier en av utstillerne Hilde Totland Harket. Noen av oss har valgt å tolke det fysiske rom mens andre har tatt utgangspunkt i det indre landskapet. Harket er medlem av Asker bildende kunstnere (ABK) og bosatt på Undelstad i Asker. I bildeserien sin har hun blant annet fotografert sin datter hjemme i Asker. Hun har fire fotografier med på utstillingen og har gitt serien sin tittelen Unspoken. De andre bildeseriene spenner fra norske bunader til et jenterom i Shanghai.

Fotoutstillingen er et resultat av det fotografiske mentorprogrammet Sens og Sans som er ledet av den internasjonalt anerkjente kunstfotografen Marie Sjøvold (fra Vollen) og tidligere VG-fotograf Hans Olav Forsang. Gjennom tre måneder har de ni fått individuelle tilbakemeldinger på sine prosjekter og totalt 45 fotografier er kuratert av Sjøvold og Forsang til å være med på utstillingen.

De fleste av de ni fotografene jobber med noe helt annet enn fotografering til daglig. Fellesnevneren er imidlertid en brennende interesse for fotografering og formidling. – Vi håper å kunne formidle vår fotoglede gjennom disse bildene, sier Harket som synes det er flott at Heggedal markerer seg som en kunstinteressert bygd med fabrikken som et naturlig samlingspunkt.

Utstillingen trakk flere hundrede besøkende på DogA før jul og salgsinntektene gikk da til gatemagasinet =Oslo. I tillegg til de 45 trykte fotografiene er noen av bildene også utgitt i kameraprodusenten Canon sin Europa-kalender. – Det er en stor anerkjennelse for prosjektet at Canon har plukket ut flere av bildene til å representere sin kalender for 2013, sier prosjektleder Hans Olav Forsang. Han ser frem til å ønske folk fra Heggedal og omegn velkommen til fotoutstillingen 1. februar kl 18.00 i fabrikken i Heggedal.

Mer om fotografene finner du her;

Ann Cathrin Buchardt

Guri Wahl

Hanne Gundersen

Bente Helenesdatter Pettersen

Frederik Tellerup

Hilde Totland Harket

Madeleine M. Karlstrøm

Morten Lund Mathisen

Utstillingen vil være åpen i helgen 1.-3. februar og i helgen 8. – 10. februar. Fredag fra 18.00-20.00, lørdag og søndag fra 13.00-17.00.