Billedkunstneren Anja Cecilie Solvik presenterer sitt bidrag til hennes kjære Heggedal –

Åpen fotokonkurranse, juryert med flotte premier.
Ser du menneskene rundt deg? Har du tenkt over at vi alle er forskjellige og har vår egen historie som har gjort oss slik vi er? Kanskje du kjenner til, eller har lagt merke til noen som fortjener å få sin historie fortalt?
I Heggedal har vi et fantastisk mangfold av mennesker – alt fra filmskapere til politikere, tv-personligheter og artister. Det er den fargerike faunaen av innbyggere, som gjør Heggedal til den lille, magiske bygda som den er. Med den deilige duften fra bakeren, musikken til presten, den travle kjøpmannen og det vennlige blikket til bibliotekaren. Kanskje en beskjeden helt fra krigen? En inspirerende lærer, eller en mamma som er den største helten i sin egen familie? Ideen kom nettopp da kunstner og innflyttet heggedøl, Anja Cecilie Solvik, la merke til at Heggedals prest satt utenfor lokalbutikken og spilte på gitar ikledd cowboyutstyr, og inviterte til country-gudstjeneste. Hvilke andre spennende personligheter og historier finnes det her?
Den lille bygda undergår nå store forandringer. Utbygging, fornying og mange nye innbyggere. Nå er det viktigere enn noen gang å sette Heggedal på kartet, og skape et sunt eierforhold og en stolthet over stedet og menneskene. Da hun stoppet en flott mann i blazer og store solbriller, trillende på en røykfull og rusten tønnegrill midt i Heggedal for å ta bilde, viste det seg å være en bekjent fra hennes hjemby Kristiansund som nylig flyttet hit – alle vil jo til Heggedal!
Derfor arrangerer vi en åpen fotokonkurranse som har fått navnet «Portraits of Heggedal»! Dette er et prosjekt der heggedøler portretterer andre heggedøler, og alle kan bidra – amatører, profesjonelle eller hobbyfotografer, i alle aldere. Ethvert bidrag vil stilles ut i Heggedals eldste hus, det gamle landhandleriet som er fredet, nå Galleri Pikene ved broen. Et bygg med stor kulturhistorisk verdi! En ekstern jury vil vurdere bildene og kåre en vinner i tre aldersklasser, og i tillegg vil det stemmes frem en «folkets pris». I alle kategorier premieres 1., 2. og 3. plass med flotte premier – blant annet digitalkameraer fra Nikon med utstyr, fotokurs, kikkert, og en dag i fotostudio med en profesjonell fotograf. Vi har vært så heldig å få en jury bestående av ordfører Lene Conradi, fotograf Knut Bry, Harald Nik Johansen fra Asker frivilligsentral og interiørstylist fra blant annet KK, Ingvild Flesland og Heggedalspostens Frode Th. Omdahl.
Påmeldingsfrist for deltakere er lørdag 15. september. Åpning av utstillingen er søndag 28. oktober, med musikalske innslag og enkel servering. Utstillingen vil vare til søndag 25. november. Så lenge utstillingen varer, vil det være mulig for alle besøkende og deltakere å stemme frem det bidraget de mener fortjener å vinne «Folkets pris». Denne vinneren blir annonsert i Budstikka ved utstillingens avslutning. Og premien er et signert fotografi av Knut Bry.
Påmeldingsskjema, regler og informasjon kan du finne på Heggedal Bibliotek eller på www.pikenevedbroen.no.
Galleri Pikene ved broen,
på vegne av Anja Cecilie Solvik
Ida Steinlein