bruse

Førstkommende fredag er vi i gang igjen med lesing på biblioteket; en av oss som synes det er trivelig å lese – leser fra en bok for barn. Fredag 13. klokken 1500 leser vi fra boken: «Bukkene Bruse på Badelend». Boka er egnet for alle, men passer nok best for de yngste. Kort om boka: På vei til seters for å gjøre seg fete, ser bukkene Bruse skiltet som peker mot Badeland, og lar seg friste til å prøve noe nytt for en gangs skyld. Og denne omplasseringen av velkjent eventyrstoff har blitt en svært vellykket bildebok. Med et troll som bare må oppleves.For når bukkene ikke dukker opp ved broen slik de pleier, tar trollet affære. Han følger etter dem, og lager kaos på badeland, før den største bukken Bruse får grep om situasjonen, slik han alltid har gjort. Og det er denne kombinasjonen av eventyrets tradisjonelle elementer i møte med et moderne fenomen, som den typiske fornøyelsesparken jo er, som blir så veldig morsomt. Bukkene må dusje, og siden de ikke har med seg badebukser får de låne noe fra glemmekassen, men idet de endelig skal sette utfor den superkule vannsklia, kommer det brautende trollet og setter seg under trappen.