Artikkelen er skrevet av Simen bø

Loch Ness

Loch Ness, den største innsjøen i Skottland (i vannmengde), ligger i den nordvestlige delen av landet. Omgitt av mysterier og spekuleringer, er innsjøen verdenskjent for sjømonsteret ”Nessie”.

Generell info:

Lengde: 37 kilometer.

Dybde (på det dypeste): 230 meter.

Nessie

Nessie, det verdenskjente sjømonsteret, har vært brakt opp i media og gitt millionvis av turister til Skottland siden starten av 1900-tallet. Historien kommer originalt fra en prest som kom til Skottlandet 532 år før vår tidsregning for å omgjøre folkeslaget som var der til kristne. Følget til presten, som het Sankt Columbia, gikk langs innsjøen, og kom til en by hvor de holdt på å begrave en mann. Mennene som begravde han forklarte at de hadde vært ute og svømt, da han hadde blitt angrepet av et ”sjømonster” og dratt under vannet. De hadde prøve å redde ham med en båt, men klarte bare å få opp liket. Da Sankt Columbia hørte dette, ba han en mann i følget sitt, Luigne moccu Min om å svømme over innsjøen. Monsteret kom etter han, men da lagde Columbia korsets tegn og sa: ”Gå ikke lenger. Rør ikke mannen. Gå tilbake nå”. Monsteret stoppet som om det hadde blitt dratt tilbake med tau, og forsvant i dypet. I dag tror de fleste som tror på monsteret at det ble vekket da det ble laget en vei rundt Loch Ness i 1933.

 Et bilde at det såkalte sjømonsteret