Artikkelen er skrevet av Simen Bø

Aberdeen

Aberdeen er en by som ligger nordøst i Skottland. Blant annet kjent for statuene rundt om i byen, er det en veldig fin by.

Generell info om Aberdeen:

Innbyggertall: 210.400

Motto: Bon Acord

Populære statuer: William Wallace, General Charles Gordon og Kong Edward den sjuende.

William Wallace

William Wallace var en skotsk ridder og grunneier som levde på slutten av 1200-tallet og starten av 1300-tallet. Wallace er mest kjent for å være en av lederne i krigen om skotsk uavhengighet. Engelskmennene ville ta over Skottland og ha en monark til alle de fire landene som i dag er medlem av Storbritannia. Etter slaget om Falkirk, forlot Wallace stillingen sin som Beskytter av Skottland og dro for å be om assistanse fra franskmennene. I 1303 returnerte Wallace til Skottland, og fortsatte å kjempe for det skotske folk. I 1305 ble han forrådet av en av hans egne menn, og ble brakt til England for å bli hengt.

 Statue av William Wallace

General Charles Gordon

General Charles Gordon, også kjent som ”Den kinesiske Gordon”, var en britisk general og administrator. Han er husket for felttogene sine til Kina og Nord-Afrika. Født i 1833, vokste han opp med en far som var i militæret. Grunnen til at han er kalt ”Den kinesiske Gordon”, er fordi han var så lenge i Kina i løpet av felttogene sine.

general-charles-gordon-aberdeen 
Bilde av General Charles Gordon

Kong Edward den sjuende

Edward var kongen av Storbritannia og keiseren av India fra 1901 til 1910. Han var den første britiske monarken i Saxe-Coburg og Gotha huset, som senere ble forandret til Windsor av hans sønn. Han er kjent for å ha skapt fred mellom Storbritannia og noen av de andre landene i Europa, blant annet Frankrike, og for dette ble han kalt ”Peacemaker”.
kong-edward-den-sjuende-aberdeen