vestmarka1

Vestmarka

Vestmarka er et stort skogsområde og ligger i kommunene Bærum, Asker og Lier. Det brukes til mange forskjellige ting, blant annet sykling, overnatting, beiting og jakting.

Kronprinsens kuer ferdes i Vestmarka

Det er ikke bare vanlige kuer som går og beiter i Vestmarka, å nei da, det er Kronprins Haakons kuer som går der. Mange sier at de er med på å vedlikeholde kulturlandskapet de beiter i, som er rundt Semsvannet. Det hender de tar seg en tur bort til Sandungen nå og da. Når du tar deg en tur rundt Semsvannet er det også mulig at du ser kronprinsen ute å jogge.

Jakting i Vestmarka

Er du en av dem som liker å jakte på forskjellige dyr, kanskje til og med på slutten av året? Da må du bli med Asker Jeger og Fiskeforening på jakten deres i høst! De jakter blant annet på elg og småvilt i løpet av perioden september til desember.

Turgåing i Vestmarka

Turgåing er jo noe som alle burde prøve. I Vestmarka kan du gå deg noen gode turer, og det er veldig stort, så du kan gå helt fra Solli til Semsvannet! Ved Sem Gjestegård er det en liten kafé, som du kan besøke hvis du blir sulten eller tørst på turen.

Sykling i Vestmarka

Terrengsykling er det veldig mye av i Vestmarka, og det er mange syklister som sykler i marka. Det er også et ritt som kalles Vestmarksrittet som arrangeres der hvert år. Det er en ganske teknisk løype, men det er ikke noe problem å sykle der.

Overnatting i Vestmarka

Har du lyst til å ta med klassen din på tur, eller et par venner? Da bør dere dra til Vestmarka! Der er det veldig mange fine steder å overnatte på, spesielt Sandungen. Sandungen er et lite sted som ligger ca 3 km fra Solli parkeringsplass. Det er et veldig spesielt sted, og det er ganske mange steder å slå opp teltet sitt på. Det er også bademuligheter der for de som ønsker å bade. 

Vestmarka er et fint sted å ta en overnattingstur med klassen, sykle deg en god sykkeltur eller stå på ski. Alt i alt, Vestmarka er et veldig spesielt sted, og er du heldig, kan det hende du ser en flokk med kuer som beveger seg rundt i skogen.